PlasmaLift: Ooglidcorrectie zonder chirurgische ingreep

Wanneer de huid van je oogleden zo ver is uitgerekt dat deze op de wimpers drukt (medische term=blepharochalasis), dan kun je last krijgen van vermoeide of geïrriteerde ogen. Aan het einde van de dag kun je zelfs last krijgen van hoofdpijn. Vanuit je omgeving krijg je waarschijnlijk regelmatig te horen dat je er ‘vermoeid uitziet’ of dat je ‘boos kijkt’. Helaas is dit een veel voorkomende aandoening. Tot voor kort was je enige optie een chirurgische ingreep die met een dagbehandeling wordt uitgevoerd. Zo’n ooglidcorrectie heeft daarmee alle nadelen van behandelingen waarbij huid en vet weggesneden worden. Met de nieuwe plasmagetechniek kunnen we hangende oogleden en wallen onder de ogen effectief behandelen zonder operatieve ingreep en dus zónder al die nadelen. En dat ook nog eens tegen significant lagere kosten

Plasmage heeft zich inmiddels wereldwijd bewezen als een veilig en effectief alternatief voor diverse oppervlakkige ingrepen aan de huid. We spreken daarom over non-invasieve microchirurgie ter behandeling van medische en cosmetische indicaties.

Wat is plasma?

Het gaat om energie waarin gasdeeltjes in meer of mindere mate geïoniseerd zijn. Naast vast, vloeibaar of gas wordt dit ook wel de vierde aggregatietoestand genoemd. To zover de natuurkunde… Met deze plasma-energie kunnen we oppervlakkige stukjes huid als het ware verdampen, waardoor we de huid verstrakken. Hierbij is alleen ’n lokale verdoving nodig in de vorm van een verdovende zalf en er vormt zich geen blijvend littekenweefsel. De behandeling zelf is vrijwel pijnloos.

Plasmage behandelingen bij Puur-Water

De behandeling

De cosmetisch arts houdt het puntje van het apparaat boven de huid waardoor er een minuscule straal met geladen deeltjes ontstaat die de huid raakt. Dit plasmastraaltje zorgt ervoor dat de arts op een gecontroleerde manier kleine stukjes van de bovenste huidlaag laat verdampen. Hierdoor trekken de huidvezels zich samen en ontstaat er een liftend effect. Een tweede effect is dat de collageen- en elastineproductie in de huid wordt gestimuleerd waardoor het resultaat zich tot zo’n drie maanden na de behandeling verbetert.
De behandeling bestaat uit een serie puntsgewijze aanrakingen met de plasmastraal. (zie het filmpje hieronder). Het patroon van puntjes stelt de arts in staat het te behandelen gebied zeer precies te bewerken en dus op de cliënt aan te passen. Tijdens de behandeling is het resultaat al grotendeels zichtbaar.
Meer over de behandeling.

Herstel

Hoewel het resultaat zich dus nog geruime tijd verbetert, is de herstelperiode kort. Het behandelde gebied is na de procedure rood aangedaan en er kan een lichte zwelling bij de oogleden ontstaan. Dit kan enkele dagen aanhouden. Direct na de behandeling zijn er bovendien korstjes zichtbaar die er binnen een week af zullen vallen. De nazorg bestaat uit een adviesgesprek en een nazorgpakket waarin je zaken vindt als antibacteriële crème en een coldpack. De behandeling duurt ongeveer een uur en je kunt direct daarna naar huis.

Specialisten

Tatjana Water is onze cosmetisch arts die deze behandeling uitvoert. Zij is gespecialiseerd in plasmagebehandelingen en doceert het gebruik van het plasmage-apparaat aan andere – cosmetisch – artsen. Kliniek Puur-Water heeft zich toegelegd op het leveren van verantwoorde cosmetische zorg. We werken dus uitsluitend met wetenschappelijk bewezen, effectieve behandelmethodes.

Andere indicaties

Plasmage is niet alleen geschikt voor ooglidcorrecties maar ook voor diverse andere indicaties zoals: striae, huidveroudering (rimpels en fijne lijntjes, kraaienpootjes), acne en acne littekens, steekwratjes (fibromen en huiduitstulpingen), moedervlekken (naevus) en ouderdomsvlekken, wratten, gele bultjes rond de ogen (xanthelasma), kersenwratjes (angiomen), littekens en keloïd en huidverslapping. Meer over de kosten van de verschillende behandelingen.

Plasmage-indicaties Puur-Water

Meer weten over de mogelijkheden van plasmagebehandelingen voor jou? Stuur even ’n mail of bel ons.