Haemangiomen zijn er in verschillende soorten

Een haemangioom is kort gezegd, een goedaardig bloedvatgezwel. Het ontstaat door vermeerdering van kleine bloedvaatjes, de zogenoemde venulen. Deze bloedvaatjes vormen een kluwen waar het bloed vrij traag doorheen stroomt. Niemand weet precies hoe de ontwikkeling van deze zwellingen op gang komt. Ze zijn er in vele soorten, groot en klein.

De behandeling

Haemangioom therapieën

Als er geen complicaties zijn en het voor jouw uiterlijk niet al te ontsierend is, dan kun je ervoor kiezen niets te doen. Als het haemangioom op een cosmetisch ontsierende plaats ligt, kun je behandeling overwegen. Hou rekening met een klein littekentje op de plaats van behandeling.

Ervaringen

 • Snel een dokter nodig?

  Heb je - om wat voor reden ook - snel een dokter nodig? Bel ons op het directe nummer: 06 - 53 56 11 83.
  Al onze contactgegevens
 • Direct afspraak maken

  Je kunt ons bellen, of 'n mail sturen dan nemen wij contact met je op. Maar je kunt ook direct in onze agenda een afspraak maken. Bij je afspraak kun je de dokter van jouw voorkeur opgeven.
  Boek je afspraak online
 • Jouw intake consult

  Bij de intake ontvang je een persoonlijk advies van één van de dokters. Hij of zij zal waarschijnlijk ook je behandelend arts zijn. We vragen een bijdrage van € 19,95 voor dit intake consult. Dit bedrag ontvang je retour bij de start van je behandeling.
 • Wordt het hinderlijk, dan helpen we je graag

  Als jouw haemangioom hinderlijk of echt ontsierend is, dan helpen we je graag. We onderzoeken eerst, omdat we je eventueel doorverwijzen naar een dermatoloog. Meer weten? Maak dan even een afspraak.

 • Afspraak maken