Ooglidcorrectie zonder operatieve ingreep

De huid van het bovenooglid kan zo slap worden dat deze zelfs over het oog gaat hangen (blepharochalasis). Soms gaat dit samen met het uitpuilen van vetweefsel in de oogkas. Het vetweefsel duwt de huid naar voren, waardoor de huid plooit of een bolling vormt boven of onder het oog. Een veel gehoorde klacht van blepharochalasis is, dat men er moe of oud uitziet. In sommige gevallen kan het zelfs een probleem geven bij het zien. In veel gevallen is er nu gelukkig een ooglidcorrectie mogelijk zónder de noodzaak van een operatieve ingreep. Bij de intake zal de dokter bepalen of we je met een plasmage behandeling kunnen helpen of dat je toch een doorverwijzing nodig hebt voor de plastisch chirurg.

Plasmage behandeling voor ooglidcorrecties

Therapie voor hangende oogleden

De cosmetisch arts houdt het puntje van het apparaat boven de huid waardoor er een minuscule straal met geladen deeltjes ontstaat, die de huid raakt. Dit plasmastraaltje zorgt ervoor dat de arts op een gecontroleerde manier kleine stukjes van de bovenste huidlaag laat verdampen. Hierdoor trekken de huidvezels zich samen en ontstaat er een liftend effect. Een tweede effect is dat de collageen- en elastineproductie in de huid wordt gestimuleerd waardoor het resultaat zich tot zo’n drie maanden na de behandeling verbetert.

De behandeling bestaat uit een serie puntsgewijze aanrakingen met de plasmastraal. (zie het filmpje hierboven). Het patroon van puntjes stelt de arts in staat het te behandelen gebied zeer precies te bewerken en dus op de cliënt aan te passen. Tijdens de behandeling is het resultaat al grotendeels zichtbaar.

Hoewel het resultaat zich nog geruime tijd verbetert, is de herstelperiode kort. Het behandelde gebied is na de procedure rood aangedaan en er kan een lichte zwelling bij de oogleden ontstaan. Dit kan enkele dagen aanhouden. Direct na de behandeling zijn er bovendien korstjes zichtbaar die er binnen een week af zullen vallen. De nazorg bestaat uit een adviesgesprek en een nazorgpakket waarin je zaken vindt als antibacteriële crème en een Coldpack. De behandeling duurt ongeveer een uur en je kunt direct daarna naar huis.

Cliëntreacties

 • Snel een dokter nodig?

  Heb je - om wat voor reden ook - snel een dokter nodig? Bel ons op het directe nummer: 06 - 53 56 11 83.
  Al onze contactgegevens
 • Direct afspraak maken

  Je kunt ons bellen, of 'n mail sturen dan nemen wij contact met je op. Maar je kunt ook direct in onze agenda een afspraak maken. Bij je afspraak kun je de dokter van jouw voorkeur opgeven.
  Boek je afspraak online
 • Jouw intake consult

  Bij de intake ontvang je een persoonlijk advies van één van de dokters. Hij of zij zal waarschijnlijk ook je behandelend arts zijn. We vragen een bijdrage van € 19,95 voor dit intake consult. Dit bedrag ontvang je retour bij de start van je behandeling.