Hyperkeratosis komt veel voor en is onschuldig

Hyperkeratosis Pilaris – ze noemen ’t ook wel kippenvel – herken je aan kleine ruw aanvoelende bobbeltjes, vooral op de buitenzijde van de bovenarmen en benen. Maar soms ook in je gezicht, op je billen of romp. Het is een genetisch bepaalde keratinisatiestoornis en het komt vaak voor – bij 50-80% van kinderen en pubers en bij 40% van volwassenen. We zien het wat vaker bij een droge huid.

Het geeft meestal geen klachten, soms wat ontsteking rond enkele haarfollikels. Als het zeer uitgesproken is, kun je het als cosmetisch storend ervaren.

Mogelijkheden voor huidverzorging

Therapie voor Hyperkeratosis Pilaris

Behandeling is in principe niet nodig. Er is ook geen afdoende behandeling. Wel kan de huid verzacht worden met ureumhoudende cremes en zalven. Het ureum lost het hoorn in de haarzakjes op waardoor de huid minder ruw aanvoelt. We hebben hiervoor uitstekende producten in de ZO Skin Health lijn van Obagi.

Cliëntreacties

 • Snel een dokter nodig?

  Heb je - om wat voor reden ook - snel een dokter nodig? Bel ons op het directe nummer: 06 - 53 56 11 83.
  Al onze contactgegevens
 • Direct afspraak maken

  Je kunt ons bellen, of 'n mail sturen dan nemen wij contact met je op. Maar je kunt ook direct in onze agenda een afspraak maken. Bij je afspraak kun je de dokter van jouw voorkeur opgeven.
  Boek je afspraak online
 • Jouw intake consult

  Bij de intake ontvang je een persoonlijk advies van één van de dokters. Hij of zij zal waarschijnlijk ook je behandelend arts zijn. We vragen een bijdrage van € 19,95 voor dit intake consult. Dit bedrag ontvang je retour bij de start van je behandeling.
 • Goed smeren en je zult zien het wordt 'n stuk gladder

  Meer weten over de ZO Skin Health producten van Obagi? Maak een afspraak voor een intake inclusief gratis proefset!

 • Afspraak maken