Vette, onrustige huid en verschillende vormen van acné

Er zijn verschillende vormen van acne, maar de oorzaak is steeds hetzelfde: talgklieren die verstopt raken. Dit gebeurt door abnormale verhoorning van de bovenste huidlaag. De huidcellen (keratinocyten) plakken als het ware meer aan elkaar. Tegelijkertijd is er sprake van overmatige productie van talg. Er ontstaan dan comedonen (mee-eters) met een opening naar de huid (zwarte comedonen) of zonder opening (witte comedonen). Deze mee-eters kunnen ontstoken raken door ingroeien van bacteriën (Propionibacterium acnes) en voilá daar heb je ’n puistje.

Voorbeeld behandelplan acné

Therapieën voor een vette of onrustige huid en acné

De behandeling van een vette, onrustige huid is erg persoonlijk. Bij de intake kijken we ook naar je algehele medische conditie.

Uit de ZO Medical productlijn van Obagi gebruiken we Cebatrol, Glycogent en Aknetrol. Cebatrol bevat 2% salicylzuur dat reeds verstopte talgklieren ontstopt. Het werkt daarnaast ontstekingsremmend. Triclosan gebruiken we vanwege de antibacteriële werking. Glycogent bevat melkzuur dat een exfolierende werking heeft. Aknetrol bevat benzoylperoxide dat bacterien doodt en de talgproductie remt. 

De behandelingen kunnen worden aangevuld met gezichtsbehandelingen in de kliniek, afhankelijk van je wensen. Als het nodig is kunnen we de behandeling tijdelijk ondersteunen met medicatie.

Reacties van cliënten

 • Snel een dokter nodig?

  Heb je - om wat voor reden ook - snel een dokter nodig? Bel ons op het directe nummer: 06 - 53 56 11 83.
  Al onze contactgegevens
 • Direct afspraak maken

  Je kunt ons bellen, of 'n mail sturen dan nemen wij contact met je op. Maar je kunt ook direct in onze agenda een afspraak maken. Bij je afspraak kun je de dokter van jouw voorkeur opgeven.
  Boek je afspraak online
 • Jouw intake consult

  Bij de intake ontvang je een persoonlijk advies van één van de dokters. Hij of zij zal waarschijnlijk ook je behandelend arts zijn. We vragen een bijdrage van € 19,95 voor dit intake consult. Dit bedrag ontvang je retour bij de start van je behandeling.
 • Het intake consult is op onze kosten

  Na het intake consult ga je naar huis met een heldere diagnose en overzichtelijk behandelplan. Ook de kosten daarvan brengen we in beeld. Ga je met ons in zee? Dan brengen we de kosten van het eerste consult à € 19,95 in mindering op je behandeling.

 • Maak een afspraak!