Als het lachen je vergaat...

Tandvleeslach word ook wel ‘gummy smile’ genoemd. Bij het lachen gaat de bovenlip meer dan gemiddeld omhoog, waardoor het tandvlees van de boventanden duidelijk zichtbaar wordt. De hefspier van je bovenlip is dan zodanig sterk dat je bovenlip bij het lachen erg ver naar boven wordt getrokken. Daarnaast kan het ook lijken alsof iemand veel tandvlees heeft doordat diegene heel kleine tanden heeft. Niet iedereen met kleine tanden heeft echter last van een gummy smile.

Een te sterke hefspier kunnen verslappen door middel van Botox injecties.

Gummy smile behandeling

Hoe pakken we 't aan?

Botox werkt als een spierverslapper en zorgt ervoor dat je bovenlip na de behandeling met minder kracht omhoog wordt getrokken wanneer je lacht. Hierdoor wordt het tandvlees minder zichtbaar. Een Botox-behandeling voor een tandvleeslach heeft verder geen effect op je gezichtsuitdrukking. Hou er wel rekening mee dat de effecten van een Botox-behandeling maximaal negen maanden aanhouden. Daarna moet er weer opnieuw geïnjecteerd worden.

Ervaringen van onze cliënten

 • Snel een dokter nodig?

  Heb je - om wat voor reden ook - snel een dokter nodig? Bel ons op het directe nummer: 06 - 53 56 11 83.
  Al onze contactgegevens
 • Direct afspraak maken

  Je kunt ons bellen, of 'n mail sturen dan nemen wij contact met je op. Maar je kunt ook direct in onze agenda een afspraak maken. Bij je afspraak kun je de dokter van jouw voorkeur opgeven.
  Boek je afspraak online
 • Jouw intake consult

  Bij de intake ontvang je een persoonlijk advies van één van de dokters. Hij of zij zal waarschijnlijk ook je behandelend arts zijn. We vragen een bijdrage van € 19,95 voor dit intake consult. Dit bedrag ontvang je retour bij de start van je behandeling.
 • Laat ons kijken hoe we je kunnen helpen

  Er is dus een goede behandelmogelijkheid voor je gummy smile. We laten je graag voorbeelden zien van de mogelijkheden voor jou.

 • We kunnen je snel helpen