Handen zijn je eerste kennismaking...

Dunne, gerimpelde huid en met name ouderdomsvlekken (lentigo) geven het effect van verouderde handen. In zeldzame gevallen kunnen ouderdomsvlekken ineens van vorm veranderen. Het is dan altijd goed om er een arts naar te laten kijken. In de meeste gevallen is er niks aan de hand, maar het kan wel een reden zijn om de vlekken te laten verwijderen. Ook als je ouderdomsvlekken echt ontsierend zijn, is dat een goed idee.

Vooral mensen met een licht huidtype hebben een verhoogd risico op ouderdomsvlekken. Vaak ontstaan deze huidverkleuringen rond het 40e jaar. De belangrijkste oorzaak is blootstelling aan de zon. Je kunt de vorming van die vlekken voorkomen door je huid altijd goed én vaak in te smeren met een zonnebrandcrème met hoge factor.

Voorbeeld behandelplan

Therapieën voor verouderde handen

We kunnen jouw handen op verschillende manieren behandelen. Er zijn bovendien meerdere manieren om ouderdomsvlekken te verwijderen.

De eerste mogelijkheid is cryotherapie. We stippen de ouderdomsvlek aan met vloeibare stikstof, waarna hij vanzelf verdwijnt. Jouw lichaam vervangt de pigmentcellen daarna door nieuwe cellen zonder overtollig pigment. De ingreep is eenvoudig en kost weinig tijd.

Als tweede mogelijkheid kunnen we rimpels in je handen behandelen met injectables zoals Restylane of Radiesse.

Verder kunnen we je behandelen met producten uit de ZO Medical lijn van Obagi. De producten van dr. Obagi verminderen de ouderdomsvlekken geleidelijk en maken je huid jonger en frisser.

Reacties van cliënten

 • Snel een dokter nodig?

  Heb je - om wat voor reden ook - snel een dokter nodig? Bel ons op het directe nummer: 06 - 53 56 11 83.
  Al onze contactgegevens
 • Direct afspraak maken

  Je kunt ons bellen, of 'n mail sturen dan nemen wij contact met je op. Maar je kunt ook direct in onze agenda een afspraak maken. Bij je afspraak kun je de dokter van jouw voorkeur opgeven.
  Boek je afspraak online
 • Jouw intake consult

  Bij de intake ontvang je een persoonlijk advies van één van de dokters. Hij of zij zal waarschijnlijk ook je behandelend arts zijn. We vragen een bijdrage van € 19,95 voor dit intake consult. Dit bedrag ontvang je retour bij de start van je behandeling.
 • Kom naar het handenspreekuur

  Maandelijks houden wij ons ‘handenspreekuur’. Je kunt je er tevoren voor inschrijven en we rekenen voor het eerste consult een aantrekkelijk laag tarief van € 19,95. Dat ontvang je overigens retour als je bij ons de therapie start.

 • Reserveer je plek