Wratjes, een grotere last dan je denkt

Wratten (verruca) zijn verheven, bloemkoolachtige uitgroeisels van de huid met een ruw oppervlak. De kans is groot dat je er meerdere hebt. Voorkeursplaatsen zijn je handen en voeten. Het papillomavirus is verantwoordelijk voor deze aandoening en het is besmettelijk via huidcontact, vooral wanneer de huid beschadigd of verweekt is. De tijd die verloopt tussen een besmetting en het ontstaan van een wrat varieert van twee tot zes maanden, maar kan ook langer dan één jaar zijn.

Wratten kunnen pijnlijk zijn en er lelijk uitzien. Vaak zie je in elke lob van de “bloemkool” in het midden een klein zwart puntje. Dit zijn puntbloedinkjes van de daarin gelegen bloedvaatjes.

De behandeling

Therapie

Je hoeft wratten niet altijd te behandelen, ze verdwijnen meestal spontaan binnen twee jaar. Zijn ze hinderlijk of cosmetisch storend, dan halen we ze zonder problemen voor je weg.

De standaardbehandeling voor wratten is bevriezing met vloeibare stikstof. De bedoeling is dat er een blaar ontstaat waarbij de wrat in het blaardak achterblijft. De huid geneest binnen vier tot zeven dagen. Voor een goed resultaat zullen we de behandeling meestal enkele malen herhalen.

Ervaringen

 • Snel een dokter nodig?

  Heb je - om wat voor reden ook - snel een dokter nodig? Bel ons op het directe nummer: 06 - 53 56 11 83.
  Al onze contactgegevens
 • Direct afspraak maken

  Je kunt ons bellen, of 'n mail sturen dan nemen wij contact met je op. Maar je kunt ook direct in onze agenda een afspraak maken. Bij je afspraak kun je de dokter van jouw voorkeur opgeven.
  Boek je afspraak online
 • Jouw intake consult

  Bij de intake ontvang je een persoonlijk advies van één van de dokters. Hij of zij zal waarschijnlijk ook je behandelend arts zijn. We vragen een bijdrage van € 19,95 voor dit intake consult. Dit bedrag ontvang je retour bij de start van je behandeling.
 • Kleine ingreep groot plezier

  We helpen je zonder problemen van hinderlijke wratten af. Een intake is niet nodig, we behandelen je direct. ’n Kwestie van een afspraak maken! Bang dat ’t pijn gaat doen? We kunnen ook verdoven als je wilt.

 • Maak een afspraak